top of page

Een beetje meer over mezelf...

13139343_10206152335796212_3568077212160
Je Gezin_JPG.webp
Jij-_JPG.webp
Over: Welcome

Welkom! Ik ben Katrien.

Voordat ik mama werd, was ik een carrièrevrouw in wording. Op kantoor was ik de eerste die toekwam en de laatste die vertrok, bij wijze van spreken. Over opvoeden had ik niet echt een mening, buiten een paar "als ik later mama word, ga ik het zeker anders doen" momentjes.

Dat veranderde allemaal toen mijn oudste dochter geboren werd. Ik voelde al vrij snel aan dat de traditionele manier van opvoeden niet mijn ding was, en ik ging dan ook continu tegen de stroom in. Vertrouwend op mijn gevoel. Ik gaf mijn dochter borstvoeding op verzoek, gaf gehoor aan haar behoeften en leerde de oneindige geneugten van de Heilige Draagdoek kennen.

Ik ben mezelf wel verschillende keren tegengekomen. Het werd een lange zoektocht naar hoe ik al die verschillende rollen als mama, vrouw, partner, ondernemer, vriendin, dochter,... moest invullen. Ik heb mezelf mogen heruitvinden, keer op keer. Er zijn uitdagingen geweest onderweg. Er zijn bruggen opgeblazen. Er zijn nieuwe bruggen gebouwd. 

Toen ik een paar signalen van hooggevoeligheid oppikte bij mijn dochter, vielen er bij mezelf ook heel wat puzzelstukjes op zijn plaats. Ik heb geleerd hoe ik dat als een kracht kan zien, en uiteindelijk heb ik geleerd hoe ik mijn energie kan kanaliseren naar de mensen rondom mij. Geleidelijk aan ontstond zo de nood om een aantal van mijn ervaringen te gaan delen.

Omdat we tegenwoordig zo veel druk kunnen ervaren vanuit maatschappelijke verwachtingen, wil ik ouders aanmoedigen om te vertrouwen op hun eigen gevoel.

Bij mij bracht dat gevoel mij naar bewust en verbindend opvoeden, en ik heb intussen ook gemerkt dat ik veel raakvlakken heb met Aware Parenting van Aletha Solter. Opvoeden en leven vanuit verbinding, zonder straffen en belonen, vanuit respect voor het kind. Empathisch omgaan met emoties, wat voor mezelf ook vooral inhoudt dat ik mijn eigen emoties aanvaard en leer voelen. Onvoorwaardelijk investeren in de relatie met mijn kinderen, met mijn man, met mezelf.

Belangrijk om te vermelden is dat ik niet in dogma's geloof. Ik deel wat voor ons werkt, en hoop dat anderen er iets aan hebben. Het is zeker niet mijn bedoeling om ouders te gaan overtuigen dat mijn manier van opvoeden, die voornamelijk geïnspireerd is door Aware Parenting van Aletha Solter, de enige juiste is.

Wil je weten welk parcours ik heb afgelegd om tot hier te geraken?

Over: About Me
AEnB2UrfeJcRwSRM-5aiuGyEfUW3wuOtKllE7zUL
Over: Afbeelding
bottom of page